P.Hagyari zvažuje kandidatúru v parlamentných voľbách

22.11.2011 Prešov

Prešov 22. novembra (TASR) – Prešovský primátor Pavel Hagyari nevylučuje, že by sa v marcových predčasných parlamentných voľbách uchádzal o poslanecký mandát na kandidátke niektorej z politických strán.
Hagyari je presvedčený, že pre Slovensko by bolo prínosom, keby v parlamente sedelo čo najviac ľudí, ktorí pôsobia v regiónoch. Pre médiá dnes uviedol, že niektoré subjekty prejavili o neho záujem, podrobnosti však nekonkretizoval a neuviedol ani názov subjektu.
\"Tých ponúk je niekoľko. Ja zvažujem, či mám ísť do týchto parlamentných volieb, je na to ešte čas. Treba povedať, že to nie sú tie veľké strany. Samozrejme zvažujem aj vôbec reálnu šancu každej strany, ktorá ide do volieb,\" konštatoval Hagyari. Dodal, že aj keby prijal ponuku, chce zostať nezávislý.
Hagyari zdôraznil, že ak by sa rozhodol kandidovať na poslanca a bol by aj zvolený, určite chce naďalej zostať primátorom Prešova. V takomto prípade by nemal problém vzdať sa jedného z platov.
\"V prípade, že sa tak rozhodnem, mojím záujmom je, aby do mesta pritieklo viac peňazí, aby bolo viac projektov, aby sa štát venoval aj tomuto regiónu,\" povedal primátor. Doplnil, že pre neho osobne do úvahy prichádzajú subjekty, ktorých politika je orientovaná stredovo prípadne mierne pravicovo.
 

Vyberte región